31 de gener del 2014

ARACNE

Enfrontament en el qual es veu
Aracne i Atena
Aracne, filla d'Idmón de Colofón, vivia a Lídia. Ella tenia un gran talent, teixir, que li venia del seu pare ja que havia treballat tota la vida tenyint. Aracne tenia el seu propi taller on era famosa pels seus teixits i bordats. Un bon dia Aracne va fer un gran teixit, un dels millors. 
Tothom en veure aquell teixit deia que ella era la més bona teixint; ella el ser tant orgullosa va desafiar a un duel teixint a Atena, la deessa de la saviesa i de l'artesania. 

Atena el veure la prepotència d'Aracne va baixar a la Terra però disfressada d'un velleta; li va donar un consell: que no es fiqués em els déus de l'Olimp, però ella orgullosa va passar de la velleta i després Atena va deixar veure qui era realment. Va acceptar el desafiament que li havia fet Aracne. Quan van acabar, tothom deia que el teixit d'Aracne era millor que el de la deessa, fins i tot Atena ho deia. Atena va agafar una ràbia que li va donar un cop a la cara de la jove Aracne, ella em por va anar a penjar-se, però Atena es va compadir i abans de que es pengès Atena li va llança una maledicció. La va convertir en aranya i així podria cosir durant tota la vida i de generació en generació.

"Las hilanderas" està considerada una de les obres mestres de Diego de Velázquez. És una pintura a l'oli. Des del 1819 es troba al Museu "del Prado".

Ilustració de Gustave Doré

 representant Aracne després

 de la meladicció d'Atena


 Edu3.cat     
                                               

Genís González
4t ESO

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts